Az én történetem

Szia! Juhász Dóri vagyok és köszönöm, hogy érdeklődsz a történetem iránt. 

Néhány éve hoztam egy döntést, hogy megváltoztatom az életemet és most ezt szeretném elmesélni Neked. A változás természetesen nem egyik napról a másikra történt és ebben a cikkben azt mondom el, milyen lépéseken kellett végig mennem, hogy oda jussak, ahol ma vagyok. Nem állítom, hogy egyszerű volt és azt sem, hogy most az, de szerintem nem is gondolja senki, hogy az lenne. Rögös út vezet az álmainkhoz, de biztosan mondhatom, hogy megéri elindulni rajta. 

Mit érdemes tudni rólam?

  • Digitális nomád vagyok és 2018-ban megnyertem az év digitális nomádja különdíjat.

  • Coachként és online marketingesként dolgozom.

  • Elindítottam a ‘Be Your Own Boss’ képzést, ahol másoknak segítek, hogy tudnak ők is online dolgozni.

  • Imádok táncolni és időnként táncos workshopokat is tartok.

  • Segítek a Nomad Cruise szervezésében, ami egy digitális nomádoknak rendezett konferencia egy hajón.

  • Szenvedélyem az utazás és talán a legnagyobb álmom vált valóra, hogy eljutottam Kubába.

A változás előtti életem

Évekig alkalmazott voltam, dolgoztam multinál és kisebb cégnél is. Akármilyen munkát csináltam mindig éreztem, hogy nem vagyok igazán boldog. Volt, hogy már az elején éreztem, hogy ez nem nekem való és nem igazán szerettem, amit csináltam. De olyan is volt, hogy szerettem a munkámat és mégis azt éreztem legbelül, ennél lehet jobb. Amit egyik sem adott meg az az érzés, hogy én irányítok

Az első alkalommal, amikor rávettem magam, hogy felmondok és saját vállalkozást indítok, nagyon rosszul éreztem magam. A kezdeti öröm hamar szorongássá változott és olyan szintű nyomást éreztem magamon, hogy képtelen voltam haladni a projekttel. Jöttek a kételyek, a nekem ez úgysem fog sikerül, ‘nem vagyok elég jó’ érzés és társai. Rájöttem, hogy ez nem mehet így tovább és tudtam, hogy külső segítségre lesz szükségem

Így jutottam el egy life és business coaching tanfolyamra. Saját magam miatt kezdtem el, de már akkor tudtam, hogy a jövőben szeretném majd használni az itt megszerzett rengeteg tudást. Végül visszamentem a ‘biztonságba’ és elvállaltam egy állást. Pár hét után mintha kicseréltek volna, nagyon jól éreztem magam a bőrömben, szerettem bejárni dolgozni, csináltam közben a sulit és szimplán jól éreztem magam. 

Viszont fél év után jött ismét az érzés, hogy igazából merre is tart az életem. Szeretem a munkám, de valójában ennél sokkal többet szeretnék. Tombolt bennem a szabadság iránti vágy és a bakancslistámon egyre csak gyűltek a helyek, ahova el akartam utazni és a dolgok, amiket ki akartam próbálni. Voltak napok, amikor azt éreztem tök hülye vagyok, nem szabad feladni mindezt, amit végre megteremtettem, elégedettnek kellene lennem… de mégsem voltam teljesen az. Valami mindig ott motoszkált bennem, hogy ez nem elég, én ennél többre vágyom. Éreztem, hogy változtatnom kell.

A fordulópont

A fordulópont mindenkinél akkor jön el az életében, amikor végre meghoz egy döntést. Még semmi sem látható dolog nem történt, de igazából már minden megváltozott. Nálam ez a pont emlékszem akkor jött el, amikor elmentem egy rendezvényre, ahol rengeteg digitális nomáddal és vállalkozóval találkoztam. Addigra már hetek óta ‘hogyan utazzunk hosszabb ideig’ tartalmú könyveket és blogokat olvastam, és azt terveztem, hogy novemberben elmegyek végre Kubába és Közép-Amerikába pár hónapra. 

A pultnál megláttam Borit, akinek egyetlen kérdése megadta azt a lökést, amire vártam: „Ha úgyis Közép-Amerikába mész, miért nem jössz velük a Nomad Cruise-zal?“ A hajó 6 hét múlva indult és azt éreztem ez olyan közel van, ennyi idő alatt nem tudok elintézni mindent. Viszont annyi digitális nomáddal találkoztam aznap, akiknek izgalmasabbnál izgalmasabb volt az élete, hogy végig csak azon gondolkoztam, bárcsak én is így élhetnék. Hazafelé már tudtam, hogy mennem kell. Nem lesz alkalmasabb pillanat arra, hogy elinduljak. Nincs tökéletes időzítés. Szerencsére volt megtakaításom, amit az évek alatt apránként gyűjtögettem és most éreztem, itt az ideje befektetnem saját magamba. 

A változás

Rémisztő volt otthagyni a munkámat és ezzel együtt az addigi életemet, de összeszedtem minden bátorságomat és megtettem. Éreztem innen nincs visszaút és amellett, hogy borzalmasan izgatott és boldog voltam, őszintén szólva voltak álmatlan éjszakáim, amikor azon gondolkoztam, hogy úristen mit tettem, mi lesz velem. Féltem elhagyni a jól megszokott dolgokat, de valami mélyen azt súgta jól döntöttem. 

A barátaim közül volt aki bolondnak tartott, a családom szerencsére drukkolt, de szerintem senki sem értette mi ez az egész. Sokan mondták milyen bátor vagyok, hogy bele merek ebbe vágni, erre csak annyit feleltem: nem bátor vagyok, csak nagyobb bennem a kalandvágy, mint a félelem. 

Hihetetlen, de sikerült mindent elintéznem 6 hét alatt és készen álltam az indulásra. Akkor még nem is sejtettem, hogy ez az út tényleg teljesen megváltoztatja az életemet. Nagyon mély önismeretre tettem szert. Sokkal jobban megismertem saját magamat és folyamatosan fejlődök, ahogy megyek előre. Ráadásul megtaláltam a közösséget, ahova tartozom, akik mellett azt érzem, nem vagyok különc, hogy ilyen életre vágyom. Sokkal többet kaptam ettől az új élettől, mint az valaha gondoltam. 

iamdori-digitalis-nomad-salsa-nomad-cruise

Picture taken by @shellygraphy.com

Az online vállalkozás kialakulása

Korábban csak azt tudtam hogy változtatni szeretnék az életemen, de nem tudtam pontosan, hogyan is fogom ezt megtenni. Úgy éreztem nincsen semmilyen piac képes tudásom, de tévedtem. Mindenkinek van egy csomó, csak fel kell őket ismernie. Rengeteget tanultam attól a sok inspiráló embertől, akikkel az elmúlt két évben találkoztam. A segítségükkel rájöttem mit is szeretnék csinálni és hogyan tudom megvalósítani az álmom, hogy a saját magam főnöke legyek és akkor, illetve onnan dolgozzak, ahonnan szeretnék.
Fokozatosan építettem fel az életet, amit most élek. Először bekerültem a Nomad Cruise csapatába, mint önkéntes majd később csapattag. Már az elejétől kezdve tartottam workshopot, majd később a tehetségkutató show szervezését is rám bízták, míg végül elkezdtem online marketingben is segíteni.

Közben folyamatosan tanultam és képeztem magam. A szabadúszó barátaim segítségével sikerült regisztrálnom az egyik legnagyobb online állásokat közvetítő cég (Upwork) oldalára és megszereznem az első teljesen remote állásomat. Félve küldtem el az első 4 jelentkezésemet, de a legnagyobb örömömre a négyből egy másnap már vissza is írt és szerződést ajánlott. Iszonyatosan boldog és büszke voltam magamra, hogy ilyen hamar eredményt értem el.
Sok embertől hallottam, hogy van, hogy 8-10 próbálkozás után sem sikerül regisztrálniuk és utána is, amikor végre sikerül nagyon nehezen találnak munkát. Nekem is csak másodszorra sikerült a regisztráció, miután megosztották velem a trükköket. : )
Az biztos, hogy egyedül sokkal nehezebb lett volna és nagyon hálás vagyok a körülöttem lévő sikeres embereknek, hogy segítettek és a mai napig segítenek nekem, amikor úgy érzem elakadok.

Picture taken by @Andras Csapo

Miután már volt rendszeresen online bevételem és rájöttem, hogy elértem a célomat eszembe jutott a coaching. Már a tanfolyam alatt tudtam, hogy szeretnék majd ezzel foglalkozni és most végre láttam, hogy miben tudok segíteni másoknak. Elkezdtem ezzel is foglalkozni és nagyon örülök, hogy megtettem. Közben egyre többen kérdezgettek és érdeklődtek az életvitelem iránt és arra jutottam csinálok egy képzést, ahol elmondok mindent, amit az elmúlt időszakban megtanultam és megtapasztaltam.

Ebből lett a  ‘Be Your Own Boss’ képzés.
Praktikai tanácsokkal, konkrét ötletekkel, támogató közösséggel segítek minden résztvevőnek abban, hogy ő is megtalálja a módját, hogyan tud online dolgozni és legfőképp abban, hogy merjenek változtatni. 

‘Be Your Own Boss’

Készen állsz változtatni?

Remélem sikerült inspirálnom és cselekvésre késztetnem Téged. Ez volt az egyetlen oka, hogy ilyen részletesen megosztottam Veled a saját történetemet. Mindenki máshogy alakítja ki ezt a fajta életet és ez így van rendjén. Én csak azért tudtam ebbe így belevágni, mert volt tartalékom és senkinek nem tanácsolnám, hogy megtakarítás nélkül beleugorjon.

A képzés alatt azt szoktam mondani mindenkinek, hogy fokoztatosan kezdje el kiépíteni az online keresetét és amikor úgy érzi, hogy már tud mire támaszkodni akkor mondjon fel. Ahogy már említettem, nincs tökéletes időpont, egyszerűen csak meg kell hoznod a döntést, hogy belevágsz és nem nézel vissza.

Te is szeretnél online dolgozni?

Akkor gyere el a képzésre, ahol konkrét ötletekkel, pratikai tanácsokkal segítek megtenni az első lépéseket.

Vagy töltsd le ezt az ingyenes eBookot, ahol összeszedtem 7 lépésben, hogyan lehetsz Te is digitális nomád.